Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лебедівська громада» (код ЄДРПОУ: 33891639) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лебедівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янської громади

Черкасці залучили 17,3 млн грн на «тепле кредитування»

Дата: 18.08.2020 09:05
Кількість переглядів: 125

У травні-липні уповноважені банки, а це АТ Ощадбанк, АБ Укргазбанк, АТ Укрексімбанк, видали 430 «теплих кредитів» на 17,3 млн грн. Часткову компенсацію відсоткової ставки по кредитах на заходи з енергозбереження за 2016-2020 роки отримали 274 позичальника на понад 414 тис грн.

З моменту старту програми у квітні і по липень цього року українські родини залучили вже майже 850 млн грн «теплих кредитів», зокрема:

  • понад 550 млн грн – на енергоефективні заходи у приватних будинках;
  • майже 270 млн грн – на утеплення ОСББ та ЖБК;
  • більше 18 млн грн – на встановлення твердопаливних котлів.

– Програма «теплих кредитів» залишається дієвим інструментом допомоги родинам та ОСББ, які прагнуть підвищити енергоефективність своїх оселях. Держава компенсує частину кредиту та полегшує фінансове навантаження при утепленні, а родини впроваджують необхідні заходи, заощаджують на комунальних послугах та підвищують комфорт, – прокоментував т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

Як показує досвід багатьох учасників та результати щорічної оцінки програми, комплексна термомодернізація будинку дозволяє до 50% заощадити на комунальних послугах.

Нагадуємо, що для включення банком відомостей до зведеного реєстру позичальників та подальшого отримання відшкодування необхідно подати до банку:

  • документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів;
  • документи, що підтверджують факт впровадження енергоефективного обладнання та/або матеріалів (акт виконаних робіт, наданих послуг).

« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua