Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лебедівська громада» (код ЄДРПОУ: 33891639) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лебедівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янської громади

Державно-приватне партнерство. Для палацу Шувалових шукатимуть інвесторів

Дата: 10.08.2020 08:31
Кількість переглядів: 127

Ефективне управління замком Шувалових розглянули на нараді під головуванням голови ОДА Романа Боднара. Днями він відвідав цю історичну пам’ятку на Тальнівчині, а потому провів зустріч з керівництвом міста, району, представниками громадського сектору, які вболівають за розвиток комплексу та готові до пошуку та залучення коштів.

Один із потенційних туристичних магнітів Черкащини – палац Шувалових –збудований голландським архітектором у 1903 році. Його ще називають «першою Софіївко». Однак самої історичної цінності замало, парк і приміщення потребує інвестицій та комплексного ефективного менеджменту, зауважує Роман Боднар. Тож після огляду самого замку на Тальнівщині провели нараду, де шукали шлях залучення інвестицій у відновлення та управління цих об’єктом.

– Однозначно інвестор хоче довіряти та бути впевненим у тому, що його кошти використають за призначенням, – додає очільник ОДА. – Для бізнесу важлива корпоративно-соціальна відповідальність. Має бути не лише утримання приміщення, а ефективне управління, яке забезпечить розвиток, туристичний потік всього району. Бо це не єдина місцева пам’ятка. Розглядаємо формат державно-приватного партнерства, коли майно залишається у власності громади. Механізм повинен бути максимально прозорим для обох сторін. Нині витрати на охорону музею взяла на себе зараз міська влада. Але для залучення інвестора має бути створене комунальне підприємство, яке зможе об’єднати в собі і місцевий музей.

Надалі ж Роман Боднар дав доручення управлінню культури та Департаменту регіонального розвитку ОДА спільно із місцевою владою пропрацювати етапи державного-приватного партнерства.

– Протягом найближчих днів представники нашого управління та Департаменту регіонального розвитку пропишуть етапи державно-приватного партнерства, – каже керівниця обласного управління культури та охорони культурної спадщини Людмила Фіть. –  Потім ця інформація буде надіслана усім зацікавленим особам. Вони, в свою чергу, попрацюють над створенням концепції, а також пропишуть те, що б вони хотіли бачити у стратегії співпраці. Коли уся інформація буде підготовлена, ми зберемося за круглим столом, щоб обговорити напрацювання і вирішити подальші дії.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua