Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лебедівська громада» (код ЄДРПОУ: 33891639) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лебедівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янської громади

19 червня відзначають День фермера (відео)

Дата: 22.06.2020 08:37
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

Сьогодні, 19 червня, вперше в Україні відзначають День фермера. Свято напередодні було започатковане президентом Володимиром Зеленським. 

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар привітав фермерів Черкащини, загалом в області зареєстровано 1405 фермерських господарств. Сьогодні очільник області відвідав фермерське господарство “Ліван-Агро”. Під час зустрічі із фермерами Черкаського району обговорили програми підтримки як на обласному, так і державному рівні. 

Більше про підтримку фермерства – за посиланням.

А також на інформаційному порталі АПК. 

В Україні продовжують впроваджуватися аграрні розписки, що спростовують доступ до фінансових ресурсів. В області укладено  майже 170 аграрних розписок на суму більше 1,5 млрд. гривень.

– Запровадження цього професійного свята є визнанням на державному рівні важливості вашої праці. Вашого вагомого внеску в розвиток як агропромислового комплексу, так і гарантування продовольчої безпеки України. Був вражений високим технологічним рівнем фермерського господарства на Черкащині. В області майже півтори тисячі фермерських господарств. Сьогодні складно уявити сферу сільського господарства без наукового підходу, нам є чим пишатися. І це заслуга ваша – господарів на своїй землі, – відзначив Роман Боднар.

Фото без опису

Довідково: 

В області зареєстровано 1405 фермерських господарств, з них 1262 здійснюють свою діяльність у галузі рослинництва, 34 – тваринництва. У користуванні фермерських господарств знаходиться 162 тис. га сільськогосподарських угідь, з них ріллі – 159 тис. га. В середньому на одне господарство припадає 113 гектара ріллі.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua