Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лебедівська громада» (код ЄДРПОУ: 33891639) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лебедівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янської громади

На Черкащині вирішували питання доступності громадськості до узбереж

Дата: 27.05.2020 08:19
Кількість переглядів: 125

Доступ громадськості до водних об’єктів та прибережних смуг куруватиме профільна робоча група при ОДА. Її роботу обговорили на нараді під головуванням заступника очільника області Юрія Безщасного. Також учасники зустрічі напрацьовували алгоритм дій для реалізації положень статті 61 Земельного кодексу України та статті 88 Водного кодексу України у зв’язку із введенням в дію Закону України від 29.10.2019 № 233-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального користування».

– Відсутність встановлених меж прибережних захисних смуг та водоохоронних зон призводить до порушень режиму використання земель в їх нормативних межах, відсутності доступу громадян до водних об’єктів, – наголосив заступник голови облдержадміністрації. – Йдеться про розорювання та незаконну забудову територій, засмічення водних об’єктів. Питання чіткого обліку та контролю за прибережними зонами ми порушували на рівні області неодноразово. Наразі ми звертаємося до органів влади на місцях, аби там проводили належний контроль за дотриманням вимог законодавства щодо безперешкодного доступу громадян до водних об’єктів. Цим питанням при ОДА опікуватиметься спеціально створена робоча група.

Важливим лишається питання визначення меж водних зон та прибережних смуг. Чітко визначені прибережні захисні смуги сприяють забезпеченню охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення і засмічення, а також збереження їх водності. Задля цього в межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережені захисні смуги. За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, площа водоохоронних зон в області становить 590 га. Втім межі водоохоронних зон не встановлювалися. Водночас площа прибережно-захисних смуг становить 46600 га, із них встановлені межі 10430 га.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua