Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лебедівська громада» (код ЄДРПОУ: 33891639) був реорганізований і увійшов до складу Кам’янської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лебедівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Кам’янської громади

Про проведення в області двомісячника охорони водних біоресурсів під час нересту риби

Дата: 20.03.2020 14:17
Кількість переглядів: 225

 

 

На виконання розпорядження голови Черкаської  облдержадміністрації від 17.03.2020 №164 «Про окремі питання щодо охорони та відтворення водних біоресурсів в Черкаській області» доводимо до відома підприємств і організацій, які користуються рибогосподарськими водоймами, та населення інформацію про режим обмежень на вилов риби та інших водних біоресурсів в період нересту та пересування в цей період плавзасобів на водних об’єктах в період проведення двомісячника охорони риби з 17.03.2020 по 09.06.2020р.

На період нерестового ходу і нересту риби забороняється використання плавзасобів, оснащених двигунами на рибогосподарських водоймах. Також забороняється будь які види робіт у місцях нересту риби, а також проведення змагань зі спортивної риболовлі та підводного полювання. При цьому дозволяється любительський лов риби на період заборони з берега, за межами місць нересту і в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донними вудками з одним гачком і спінінгом з блешнею. Дозволений вилов риби лише до 3 кілограм.

Порушення правил рибальства відповідно до ст. 85 ч. 3 КУпАП України тягне за собою накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 гривень). Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, згідно ст. 85 ч. 4 КУпАП України тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 680 гривень) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу відповідно до ст. 88-1 ч. 1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до ста  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень).

Окрім того, в залежності від завдання збитку, заподіяного внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів, відкривається кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним промислом), за що передбачено відповідальність у виді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн.) або обмеженням волі на строк до трьох років, а якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею – від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 6800 грн.) або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

 

 

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua